Jared Grant

Pure Soul Music

Biografie

jaredgrant2

Wanneer je de muziek van Jared Grant hoort, dan denk je ongetwijfeld meteen aan de ritmische soul, funk en R&B uit van de jaren ’70 en de vroege 80’s.

Geïnspireerd door grootheden als James Brown, Michael Jackson, Stevie Wonder en Prince heeft Jared een geheel eigen sound ontwikkeld, die niet onopgevallen is gebleven bij de muziekliefhebbers.

Jared werd geboren op Curaçao (1991). Hij groeit op in een hechte muzikale familie. Hoewel er thuis veel soul en gospel wordt geluisterd, is het geen gospelkoor maar een kinderkoor waar Grant zijn allereerste optredens voor publiek doet. De toen nog 6 jarige Jared “zong” als een brombeer, tot grote ergernis van zijn moeder. Pas wanneer hij twee jaar later het muzikale licht ziet, ontdekt hij dat het zingen hem best goed af gaat als hij wat meer zijn best doet.

Na zijn HAVO opleiding besluit hij serieus voor muziek te kiezen, een toekomst die Jared Grant doet neerstrijken bij de Rock Academie in Tilburg. Na anderhalf jaar stapt hij over naar het conservatorium (Codarts afdeling Pop) in Rotterdam. Daar werkt hij samen met verschillende muzikanten en vormt hij zijn eigen band, waarmee hij regelmatig menig podium uit zijn voegen doet swingen.

Dansen en entertainen zit bij Jared Grant in het bloed. Hij maakt er op het podium dan ook een groot feest van! Niet voor niets dat hij eind 2012 naast de 3e prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards in ontvangst mocht nemen. Jared stond op poppodia als 013, Bird, Grounds,Paard van Troije,Patronaat,Oosterpoort,Tivoli, Paradiso enz…. Hij zong een duet met Trijntje Oosterhuis en zong samen met de Britse zangeres Eliza Doolittle een nummer op de nationale radio.  Hij heeft in het voorprogramma van Alain Clark gestaan en wist een avond te vullen in de North Sea Jazz Club met Léon Ware. In 2015 is hij afgestudeerd ( CODARTS ROTTERDAM) en heeft zich zelf aan het grote publiek kunnen voorgesteld bij o.a. NORTH SEA JAZZ (talent stage), TVOH 2015, LETS DANCE (Ziggo dome & HMH),

Naast optreden, werkt Jared Grant met o.a. producer Albert “Rajan Muse” Halim aan nieuwe songs voor zijn E.P/album, deze staat voor 2017 gepland.